Një pikë e vetme nga kjo zbardh dhëmbët, largon erën e keqe të gojës dhe problemet me fyt!

0
7

Peroksidi i hidrogjenit është një lëng transparent me erë të fortë dhe karakteristike të pakëndshme.

Ai konsiderohet si një dezinfektues natyral, efektiv dhe shumë i sigurt. Gjithashtu, mund të vrasë mikroorganizmat nga oksidimi i tyre, të cilat mund të përshkruhen si një proces i kontrolluar djegieje.

Kur peroksidi reagon me material organik bën depokompozimin e oksigjenit dhe ujit në materiale. Është një komponent i zakonshëm shtëpiak që mund të përdoret për të dezinfektuar dhe është zbardhues për sendet delikate.

Vetitë e oksidimit e lejojnë atë të reagojë ndaj baktereve, viruseve, sporeve dhe infeksioneve. Ka shumë gjëra të tjera në të cilat peroksidi mund të përdoret në shtëpi.

Për të zbardhur dhëmbët

Duhet të përdorni ujë të oksigjenuar me maksimum 10 vëllime; Lajini dhëmbët si zakonisht dhe shpëlajeni gojën me peroksid hidrogjeni për rreth 10 sekonda. Praktikojeni një herë në javë para se të shkoni në shtrat.

Eliminimi i problemeve të fytit

Në një filxhan gjysmë të ujit të ngrohtë shtoni një çerek filxhan të peroksidit të hidrogjenit, përdoreni atë si gargarë, e cila do t’iu lejojë t’i vrisni bakteret e paraqitura në fyt.

Eliminimi i erës së keqe

Mund të përdoret si gargarë, por e përdorni çdo javë meqenëse është kimikat shumë i fortë.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu