Forma e gjirit tuaj mund t’jua tregojë gjininë e bebes që do të lindni!

0
51

Gratë përpiqen të vlerësojnë disa gjëra nga forma dhe madhësia e gjoksit të tyre. Dhe shpesh parashikimi gjinor i bazuar në madhësinë e gjoksit bëhet pa ndryshim një kalim kohe i preferuar. Një nga shenjat për të bërë parashikimin është se vendosja e foshnjës, kur pozicionohet lartë në barkun e një gruaje, parashikon lindjen e një djali, ndërkohë që nëse vendoset gjerë dhe poshtë nëpër barkë, ka shumë të ngjarë të jetë shenjë e një vajze.

Dhe ndërsa njerëzit në përgjithësi përpiqen ta qëllojnë gjininë e foshnjës nga madhësia e barkut të tyre, gazetarja e shkencës Jena Pincott thotë se nuk ka të bëjë me vendosjen e foshnjës, por se si formohen gjinjtë e nënave, të cilat mund të zbulojnë gjininë e fëmijës së saj.

Pincott në librin e saj të ri thotë se gratë që janë shtatzëna me një vajzë zhvillojnë gjinj më të mëdhenj sesa gratë shtatzëna me një fetus mashkullor. Në librin e saj, ajo thotë se gjinjtë e një gruaje me një vajzë rriten rreth 8 centimetra, ndërsa gratë që mbajnë një djalë do të rriten vetëm 6.3 centimetra. Dallimi ndodh për shkak të sasisë së testosteronit të prodhuar nga fetusi mashkullor, i cili ka ndikim të vogël në madhësinë e gjinjve të nënës.

Duke folur nga perspektiva e gjeneve, kur është fjala për përcaktimin e seksit, është sperma e babait që është vendimtare në predispozimin e seksit të pasardhësve të tij. Gratë gjithmonë japin një kromozom X për një fëmijë. Kur një baba ofron kromozome, ai mund të jetë ose një X ose Y. Pra, një kromozom Y nga babai e bën një djalë, ndërsa një kromozom X nga babai e bën një vajzë.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu